Prestaties verbeteren van je WP website met cache plug-ins

2 van de meest populaire cache plug-ins

Als eigenaar van een WordPress website wil je dat je website snel en soepel laadt. Het gebruik van cache plug-ins kan daarbij helpen. Cache plug-ins slaan tijdelijk statische bestanden op van je website, waardoor de laadtijd van pagina’s wordt verkort. Er zijn verschillende WordPress cache plug-ins beschikbaar. In dit artikel bespreken we twee van de meest populaire plug-ins en lichten we de basisconfiguratie van deze plug-ins toe.

1. WP Super Cache

WP Super Cache is een gratis cache plugin die wordt aanbevolen door WordPress zelf. Deze plugin genereert statische HTML-bestanden van je website die worden opgeslagen op de server. Wanneer een gebruiker een pagina opvraagt, wordt deze statische HTML-pagina getoond in plaats van een dynamische pagina, waardoor de laadtijd wordt verkort. De plugin heeft een eenvoudige configuratie en biedt de mogelijkheid om specifieke pagina’s uit te sluiten van caching.

Om WP Super Cache te gebruiken, installeer en activeer je de plugin vanuit de WordPress plugin directory. Ga vervolgens naar de instellingenpagina van de plugin en selecteer “Caching on”. Kies voor “Use mod_rewrite to serve cache files” en klik op “Update Status”. WP Super Cache is nu geconfigureerd en de cache is actief.

2. W3 Total Cache

W3 Total Cache is een populaire cache plugin die veel functies biedt. Het ondersteunt verschillende soorten caching, waaronder pagina-, object- en databasecaching. Ook kan het CDN-integratie en minificatie van CSS en JavaScript-bestanden verzorgen. De plugin heeft een uitgebreide configuratie en biedt de mogelijkheid om specifieke pagina’s en inhoud uit te sluiten van caching.

Om W3 Total Cache te gebruiken, installeer en activeer je de plugin vanuit de WordPress plugin directory. Ga vervolgens naar de instellingenpagina van de plugin en selecteer “Caching on”. Configureer de verschillende soorten caching die je wilt gebruiken en sla de instellingen op. W3 Total Cache is nu geconfigureerd en de cache is actief.

Hoe Intraweb kan helpen met betere website prestaties?

Intraweb kan helpen bij het optimaliseren van je WordPress website door de installatie en configuratie van de juiste cache plugin voor je te verzorgen. Onze experts hebben uitgebreide kennis van WordPress en kunnen je helpen bij het optimaliseren van de prestaties van je website. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Post Tags :

Ontdek hoe we jouw website naar een hoger niveau kunnen tillen! Vraag nu een demo aan bij Intraweb en ervaar zelf wat wij voor jouw en je website kunnen betekenen. 

Volg ons

Enkele vragen?

Heeft u nood aan een professionele website, betere vindbaarheid in google of betere conversie?