Optimaliseer je afbeeldingen van je WP website met deze plug-ins

3 plugins voor het optimaliseren van afbeeldingen op WordPress-website

Een website met trage laadtijden kan frustrerend zijn voor bezoekers en kan zelfs leiden tot een lagere positie in zoekresultaten. Het optimaliseren van afbeeldingen op jouw WordPress-website is daarom een belangrijke stap. Gelukkig zijn er verschillende handige plugins die je hierbij kunnen helpen. In dit artikel bespreken we drie van deze plugins en leggen we uit hoe je afbeeldingen kunt optimaliseren voor jouw WordPress-website.

1. Smush – Lazy Load Images, Optimize & Compress Images

Smush is een populaire WordPress-plugin die wordt gebruikt voor het comprimeren van afbeeldingen zonder verlies van kwaliteit. De plugin verkleint de bestandsgrootte van afbeeldingen door het verwijderen van onnodige metadata en kleurprofielen. Dit vermindert de laadtijden van de website, zonder dat de kwaliteit van de afbeeldingen eronder lijdt. De plugin kan automatisch alle afbeeldingen op jouw website comprimeren, of je kunt ervoor kiezen om alleen specifieke afbeeldingen te optimaliseren.

2. Imagify – Optimize Images & Compress Images

Imagify is een premium plugin waarmee je afbeeldingen kunt comprimeren om de laadtijden van jouw website te verbeteren. Het biedt verschillende compressie-opties, waaronder normale compressie, agressieve compressie en ultrasnelle compressie. Hierdoor kun je de grootte van afbeeldingen tot wel 80% verminderen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Met Imagify kun je ook de grootte van alle bestaande afbeeldingen op jouw website verminderen.

3. EWWW Image Optimizer

De EWWW Image Optimizer is een andere krachtige plugin die je kunt gebruiken om afbeeldingen te optimaliseren op jouw WordPress-website. Het comprimeert afbeeldingen op de server van jouw website en biedt verschillende compressie-opties om de bestandsgrootte te verminderen. EWWW Image Optimizer biedt ook de mogelijkheid om afbeeldingen te converteren naar WebP-formaat, wat kan leiden tot snellere laadtijden van jouw website.

Hoe optimaliseer je afbeeldingen met deze plug-ins?

  1. Installeer en activeer de plugin van jouw keuze.
  2. Kies de compressie-optie die het beste past bij jouw website. Dit kan afhankelijk zijn van de grootte en kwaliteit van de afbeeldingen die je gebruikt.
  3. Comprimeer de afbeeldingen. Afhankelijk van de plugin die je gebruikt, kan dit automatisch gebeuren of handmatig. Controleer na het comprimeren van de afbeeldingen altijd of de kwaliteit nog steeds goed is.

Hoe Intraweb kan helpen bij het optimaliseren van afbeeldingen van jouw WordPress website?

Intraweb kan je helpen bij het optimaliseren van afbeeldingen voor jouw WordPress-website. Onze experts hebben uitgebreide kennis van de nieuwste trends en best practices op het gebied van website-optimalisatie. Of je nu hulp nodig hebt bij het optimaliseren van afbeeldingen of andere aspecten van jouw website, we staan klaar om je te ondersteunen.

Post Tags :

Ontdek hoe we jouw website naar een hoger niveau kunnen tillen! Vraag nu een demo aan bij Intraweb en ervaar zelf wat wij voor jouw en je website kunnen betekenen. 

Volg ons

Enkele vragen?

Heeft u nood aan een professionele website, betere vindbaarheid in google of betere conversie?