Hoe eenvoudig een Google My Business profiel aanmaken?

Google My Business aanmaken in 5 stappen

Als je een lokaal bedrijf hebt, is het van cruciaal belang om online zichtbaar te zijn en gevonden te worden door potentiële klanten. Een geweldige manier om je lokale online aanwezigheid te verbeteren, is door een Google My Business (GMB)-profiel aan te maken. Dit gratis hulpmiddel van Google biedt bedrijfseigenaren de mogelijkheid om hun bedrijfsinformatie te beheren en weer te geven op Google-zoekopdrachten en -kaarten.

Dus, hoe maak je een Google My Business-profiel aan? Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Ga naar de Google My Business-website en log in met je Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, maak er dan eerst een aan.
 2. Klik op de knop ‘Nu starten’ en voer de naam van je bedrijf in. Google zoekt automatisch naar je bedrijf. Als je bedrijf nog niet in de lijst staat, kun je het handmatig toevoegen.
 3. Voer de gegevens van je bedrijf in, waaronder de locatie, openingsuren, contactgegevens en website.
 4. Verifieer je bedrijf. Google moet je bedrijf verifiëren om te zorgen dat je de eigenaar bent. Dit kan worden gedaan door middel van een postkaart met een verificatiecode die naar je bedrijfsadres wordt gestuurd, of via een telefoongesprek of sms.
 5. Zodra je bedrijf is geverifieerd, kun je je GMB-profiel volledig instellen en optimaliseren.

Hier zijn enkele van de belangrijkste functies en instellingen die je kunt gebruiken om het meeste uit je Google My Business-profiel te halen:

 • Openingsuren: geef je openingstijden op, inclusief eventuele wijzigingen tijdens feestdagen of speciale evenementen.
 • Bedrijfsinformatie: voeg relevante informatie toe over je bedrijf, zoals de producten en diensten die je aanbiedt en je bedrijfsverhaal.
 • Foto’s: voeg foto’s van je bedrijf toe, inclusief interieur, exterieur en teamleden. Dit kan helpen om potentiële klanten een idee te geven van wat ze kunnen verwachten wanneer ze je bedrijf bezoeken.
 • Beoordelingen: bekijk en reageer op beoordelingen van klanten. Dit kan helpen om je reputatie te verbeteren en vertrouwen op te bouwen bij nieuwe klanten.
 • Berichten: maak een bericht aan om klanten op de hoogte te houden van nieuws, aanbiedingen en evenementen.
 • Producten: voeg je producten toe aan je GMB-profiel, zodat potentiële klanten kunnen zien wat je aanbiedt.
 • Diensten: voeg een lijst toe van de diensten die je aanbiedt, zodat klanten een idee hebben van wat ze bij jou kunnen verwachten.
 • Q&A: beantwoord vragen van klanten om hen te helpen beter te begrijpen

Hoe Intraweb kan helpen met Google My Business?

We kunnen helpen bij het opzetten en optimaliseren van het Google My Business-profiel van de klant, het verzamelen van meer en betere reviews en het bieden van regelmatige analyse en rapportage over de prestaties van het profiel.

Post Tags :

Ontdek hoe we jouw website naar een hoger niveau kunnen tillen! Vraag nu een demo aan bij Intraweb en ervaar zelf wat wij voor jouw en je website kunnen betekenen. 

Volg ons

Enkele vragen?

Heeft u nood aan een professionele website, betere vindbaarheid in google of betere conversie?