4 tips om je website aantrekkelijk te maken

Online aanwezigheid begint met een goede website, een plek waar je altijd te vinden bent voor je klanten en een plek waar je advertenties/sociale media naartoe linken. In deze blog geven we 4 praktische tips waarmee je je website aantrekkelijker kan maken voor je websitebezoekers.

1. Alles start bij de snelheid

De snelheid van je website zal de eerste indruk wekken bij je bezoekers. De gebruikservaring van een bezoeker is veel aangenamer bij een website waarvan de laadsnelheid optimaal is, je bezoekers moeten niet ongeduldig wachten en krijgen meteen content te zien.

Een snelle laadtijd van een website zorgt ook voor een betere score op Google. Als resultaat kan je een betere ranking verwachten wat kan leiden tot nieuwe bezoekers op je website.

Een snelle website is dus zeker belangrijk voor meerdere doelen. Om de snelheid van je website te optimaliseren hebben we nog een aparte blogpost voorzien: “WordPress website snelheid optimaliseren“.

2. Afbeeldingen van je onderneming

Heel belangrijk op een website zijn de afbeeldingen die gebruikt worden. Mensen lezen anno 2022 niet meer graag grote lange teksten. Daarom is het goed om in te spelen met mooie professionele foto’s. Laat je onderneming, personeel en/of product schitteren op je website.

Mensen krijgen zo een kijkje achter de schermen, leren je beter kennen en gaan zo ook vertrouwen winnen. Wat je best NIET doet is gebruik maken van gratis foto’s die iedereen van het internet kan afhalen, dit kan misleidend en verdacht overkomen.

3. Juiste content voor de juiste doelgroep

Normaal is er nagedacht over welke doelgroep je wilt aanspreken met je onderneming. Zorg dan ook zeker voor relevante en interessante content op je website. Zorg voor een helder beeld van je aanbod zodat je doelgroep zich gemakkelijk kan herkennen.

Zorg ook voor informatie over je producten en/of diensten, eventueel een overzicht van veel gestelde vragen met antwoorden.

4. De juiste uitstraling

Een professioneel ogende website met een mooie uitstraling doet veel voor websitebezoekers. Probeer na te gaan wat je net wilt uitstralen als onderneming en vindt hier een match in. Kies voor een thema en kleurenschema wat past bij doelen. Gebruik niet te veel verschillende kleuren, hou het op een 2 à 3 lettertypes en geef ademruimte aan je websitebezoekers. Zet niet alles vol teksten maar gebruik voldoende afbeeldingen.

Je website kan met een foute uitstraling ook een foute indruk geven aan je websitebezoekers. Het is dan ook aan te raden om hier goed over na te denken.

Post Tags :

Intraweb

Digitaal marketingbureau dat gespecialiseerd is in brandoptimalisatie, conversiemarketing en webdesign

Volg ons

Enkele vragen?

Heeft u nood aan een professionele website, betere vindbaarheid in google of betere conversie?